logo
HyllaClaes

Om mig

Utbildade mig till tandläkare under 80-talet och var aktiv i bl a Lundaspexarna och Lundakarnevalen. Arbetade som allmäntandläkare i många år. Lyckades samtidigt undvika att börja spela golf, och därför fanns det mycket tid över till annat. Två album irländsk folkmusik med Dublin Bombers, spelningar på visfestivaler och i Irland. General för Lundakarnevalen 1990.

Förutom att arbeta vidare inom tandvården skrev jag under 90-talet manus för SVT´s Snacka om nyheter, och satte upp revyer med Johan Wester och Anders Jansson. Nu föddes också mina fantastiska barn Clara och John.

Flyttade till Stockholm för vidareutbildning till specialist i parodontologi på Karolinska Institutet. Tillbaka i Lund 2005 för arbete på Tandvårdshögskolan samtidigt som jag spelade in första CD´n ”Sanningar”. Låtarna spelades i P4 landet över, inte minst ”Brev från äldrevården” som blev en hit. Tillsammans med mina musiker satte jag upp föreställningen ”Sanningar från scen” i Lund, Malmö och Stockholm. Låtarna handlar om livets olika skeden, och föreställningen blev därför en vandring från vaggan till graven förpackat som en musikalisk stand-up.

2012 gav jag ut in min andra CD ”Olinjerat” samtidigt som jag började nytt arbete som chef för specialisttandvården i Kronobergs län.

2013 skrev jag boken ”hälsofrämjande tandvård” tillsammans med Karin Sjögren, samtidigt som jag är tillbaka till arbete på Tandvårdshögskolan. Den yrkesverksamma tiden delas mellan musik, komik och tandvård. Och så lär det fortsätta ett tag till!

Claes Virdeborn
Stäng
lyssna-3-1
facebook