logo
HyllaClaes

Diskografi

Sanningar

Några av låtarna skrevs till revyer som jag satte upp tillsammans med Johan Wester och Anders Jansson.

Till en början var det enbart komiskt material men efterhand blev det mer berättande texter, och jag började använda musiken som bärare av texter. Musiken blir ibland som drivved på ytan, och texterna blir själva floden.

Under sommaren 2005 samlade jag några vänner och duktiga musiker för att spela in. Lite på skoj, lite på allvar. Ungefär som skivan i sig. Det blev det en ganska brokig samling låtar som hölls samman av ett gäng riktigt bra musiker.

Låtarna har spelats i P4 landet över. Mest spelad är ”Brev från äldrevården” som under flera månader var den mest önskade låten på SR Malmö.

Olinjerat

Skivan Sanningar blev så småningom till föreställningen ”Sanningar från scen”, en föreställning jag satt upp under flera år. Innehållet har hela tiden bytts ut, nya låtar och prator har tillkommit. Föreställningen är en komisk, men också betraktande resa genom livet. När jag skriver låtar kommer alltid textidén först, sedan får den en melodi som kan bära fram innehållet. De musikaliska stilarna blir därför väldigt varierande. Det finns ingen linje i musiken. Det är det som är själva linjen.

Olinjerat är en naturlig fortsättning på Sanningar. En blandning av stilar och innehåll. Skivan släpptes 2012. Båda skivorna går att köpa på nätet (CDON mm.) De går också att beställa här från min hemsida.

Du kan köpa skivorna här.

Hälsofrämjande tandvård

Mina erfarenheter som tandläkare och föreläsare har jag samlat i boken ”Hälsofrämjande tandvård” som jag skrivit tillsammans med Karin Sjögren. Boken visar hur man behandlar de stora folksjukdomarna i munnen på ett sådant sätt att patienten får ett naturligt ansvar för sin egen sjukdom. Den fokuserar på det friska och förmedlar hur man tillvaratar patientens egen motivation att leva hälsosamt.

Boken finns att köpa på Gothia förlag.

Stäng
lyssna-3-1
facebook